Lördag

Har haft ganska tråkigt väder här idag...mulet.

"The swedish people are very depressed, thats because it's mulet" - Tiffany Persson

Vi har inte gjort så mycket idag, varit på coop och köpt kronärtskockor till ikväll. Min kompis Marina kommer hem från Malmö ikväll och hon ska äta här så då tänkte vi lyxa till det lite. Till efterrätt får det bli fruktsallad.
Joel går på Gillas spår och dricker öl medan jag o Marina tar lättdricka. Någon måste kontrollera tillställningen.

Igår när vi var ute så var ju Loka i vanlig ordning lite överallt. När jag gick runt kom plötsligt nästan 20 kg hund rakt in i min fotled. Tänkte inte så mycket på det då men idag när den är svullen och öm kan man ju tänka att leder eller senor eller muskler inte mår så bra av en chockkrock. Så jag försöker ta det lugnt med tigerbalsam.

Vi var u hundparken förut så att Stina skulle få springa lite. Men eftersom både Loka o Stina främst vill nosa så står de mest still. Vi passade på att träna inkallning. Det går bra om inget stör. Längtar till hundkursen på måndag, det ska bli så roligt. Vi ska träna på inkallning och nej.

Vi längtar hem till Karlstad, kommer ju inte förän i slutet av mars. En månad kvar...

Hoppas alla hade en bra fredag med god mat. Vi får se om vi orkar se Petra Mede ikväll. Blir stressad bara jag hör hennes röst. Var är Kristian Luuk?


Fredag

Joel var ledig idag och därför t'nkte vi utnyttja det fina vädret och vara ute. Vi åkte till Rosenkällasjön igen och vi tänkte åka skriskor men det var för mkt snö. Loka och Stina hade lite kul. Sedan åt vi semla, mums!





Loka vill inte posera



När vi kom hem så skulle Joel marinera kött till ikväll. Stina satte sig utanför köket och punktmarkerade med blicken. Loka fattade noll och satte sig bakom. Såg faktiskt ganska roligt ut. Loka vägrade röra sig så det satt så i 10 min !

Angående den här brottningsmatchen mellan Loka o Rasmus så tror jag att den bäst bedrivs utomhus, för Ing-Maris skull!  :D  Vi vet ju alla vilken fighter och ondsinnt slagskämpe Marit är så när hon överför det till sin hund kan det inte sluta annat än illa :D

Idag har vi även tränat sitt och ligg. Loka börjar få bra koll på det. Nu börjar hon bli snabb och när hon märkte att hon gör rätt när hon är snabb blev hon jätteglad och bara slängde sig mellan sitt och ligg samtidigt som hon fösökte vifta på svansen och slicka mina händer. Då måste vi poängtera att Loka inte har så mycket till simultanförmåga. Ex går hon ofta in i saker när hon tittar åt annat håll.

Just det. Imorse när jag hade rastat hundarna sprang Loka efter Stina in i sovrummet för att väcka Joel. Helt plötsligt försvann Loka och efter 10 sek förde vi pip under sängen. Loka hade hittat sin gamla pipleksak som vi länge trodde var försvunnen. LOyckan var total och hon sprang fram och tillbaka i hallen hela morgonen. pippipipipipipipipipipipipipipipipipip........ Stina gick in i köket och la sig.

Onsdag

Idag har det varit iskallt här i Linköping! Förmiddagen spenaderade jag o Loka o Stina hemma eftersom jag hade mycket att plugga. Vi var ute en stund och kastade boll men efter ett tag ville vi alla gå in! Det kanske inte är lika kallt som i Sundsvall men 7 minus är mycket för oss östgötar :)

Joel hämtade mig från skolan och så åkte vi ut till stallet. Loka var med när vi red igen. Hon börjar nästan bli som en liten stallhund. Är med och vaktar så att Grizzly gör rätt.




Loka var jätteduktig idag! Joel var med så vi tränade inkallning när Hannas hundar var ute. Det gick efter ett tag och det kändes bra. Ojdå, förut idag skedde en riktig utveckling!! Loka var på tomten och några meter framför henne flög en fågel upp. Jag hade sett fågeln innan och precis när Loka satte fart sa hag stanna och hon STANNADE! Helt otroligt. Då fick nog hon,( och Stina som alltid får godis när Loka får) en hel måltid i godisar. Det var hon värd.

Vi fortsätter att träna dutt i handflatan som inkallning och det går bra, hon gör allt för mat.

Nuförtiden får vi sovmorgon om vi vill, Loka kan lätt sova till halv åtta. Dock ska vi alltid upp runt halv sju - sju ändå...

Vi kommer nog snart att få innhandla ett täcke till, då blir det ett som har skydd under magen. Egentligen skulle Loka och Stina kunna dela täcke men ofta behöver de båda så det blir bara att köpa ett till. Vi skulle ha en päls som Rasmus



Han kommer nog få en chock nästa gång han träffar Loka. Rasmus värld har alltid varit lite chockerande när det kommer till våra hundar. Först träffar han Stina o får en chock för att det finns en tjej som kan motstå honom. Rasmus ger sig inte, han vet att han är snygg och intalar sig att Stina inte tittat riktigt noga. Rasmus hoppas fortfarande.

Sedan kommer Loka, Rasmus får äntligen brottas och busa med en snäll tjej! Yes tänker Rasmus. Nu kommer Karlstad att vara underbart. Frågan är vad Rasmus kommer att säga när den lilla tjejen redan vid fyra månader växt om honom och blivit en mindre jätte:D Det blir en tjej att kämpa med!



Tisdag

Klockan är inte så mycket å dagen än men vi har redan hunnit vara i stallet och sprungit runt. Idag sken solen när vi var där och Grillan fick vara utn täcke. Loka tycktes ha återvunnit all energi från gårdagen och var fit for fight igen. Vi gick runt sommarbetet med Hannas hundar och Loka flög omkring medan Stina språde harar. I eftermiddag funderar vi på att gå till hundparken så att Stina får springa lös lite. Sedan ska vi till Marina och kolla på tv.

Loka klarade 3 inkallningar när hon lekte med Hannas minihund Mini. Det var duktigt. Hon har dessutom lagt av att äta hästbajs.... hon har tyvärr gått över till en besatthet av hundbajs. Suck.

Bifogar ett kort där Loka gör ett själmordshopp!

Tack för fina inlägg! Rasmus är en riktig reklamhund!





16/2 Valpkurs

Idag har vi varit på vår första valpkursträff! Det var jättekul med många roliga hundar. Bäst gillar vi nog Herman som är en Sankt Bernard. Han lever sitt eget sköna liv och man vill bara vara som han. Vi var sammanlagt 9 stycken. Vi var ute så Loka tyckte att det blev lite kallt men hon klarade det bra ändå!

Vi tränade på dutt i handflatan, ett första steg till inkallning. Vi tränade även på att passera de andra hundarna och bibehålla fokus. Loka var duktig och vi ska träna på ytterligare inkallning till nästa vecka. Längtar redan!

Stina-fina låg i bilen och smaskade på ett ben, vi fick låna eluttag så värmaren gick i bilen. Hon var i himmlen.

Hemma hos vår ledare Anita fanns hennes två ursöta hundar som idag hade sällskap av Gits lilla bebis, . Den är så söt!

Nu ligger Loka i sin korg och sover och Stina och husse är ute och springer. Stina måste ju få lite uppmärksamhet också.



Söndag

Nu har vi precis kommit hem från stallet. Stina fick sitta kvar i bilen och bearbeta en muteradmorot medan Loka hängde med mig och Grizzly. Underbart väder. Vi galopperade med Loka för första gången. Hon tyckte det var tok-kul. Nu ligger hon utslagen i sin korg och Stina är psykiskt utmattad eftersom jag dammsög när jag kom hem.

I eftermiddag ska vi till Natersta ridhus och kika på agility. Ska bli roligt med lite inspiration.


Lokas utställningsdebut

Den 8/2 var Loka med i sin första utställning! Hon var jätteduktig och tyckte det var kalaskul! Hon fick med sig en rosett hem och väldigt gott omdömme!

Tack till Ulla som hjälpte och stöttade oss!

Loka var med i sin första inoff. utställning i Örebro den 8/2. Hon fick HP och uppförde sig jättebra! Vi är jättestolta!Inoff utställning

Stina med jobbig Loka i haserna





Utedag i Eklandsskapet i januari 09
Vår Vorsteh Stina, 9 år i år!

14/2 Grilldag vid Rosenkällasjön

CaineAbels Red Cepoumeij,

15/2

Idag har vi en lugn dag i soffan. Joel är på mototmek i skolan så vi är bara tre i soffan. i eftermiddag ska vi ut till stallet och galoppera i snön.

Välkommen till vår blogg!

Här kommer vi att berätta om våra hundar; Vorsteh "Stina"

och Rhodesian Ridgeback CaineAbels Red Cepoumeij ,"Loka"


Mycket nöje!


RSS 2.0