Tillbaka till verkligheten!

Hej igen alla! Nu är vi tillbaka från Funäsdalen och vår 5 dagars vandringssemester! Vi har haft det otroligt trevligt och som vanligt jätteotroliga vandringsupplevelser!

Vi hade inte lika bra väder detta år; men det känns lite som om man trotsar naturen när man ger sig ut i dåligt väder så det fungerade bra ändå!

När vi kom upp på onsdagen så tog svärfar jag o Joel oss upp på Kariknallen. 1050 meter över havet (om jag minns rätt). En vandring på runt 5 km men uppför krävs det mycket mer, man glömmer hur jobbigt det är att vandra brant uppåt. Det var alldeles vindstilla och när vi kom upp tog vi lite fina bilder.



Dag 2 så satte vi kurs mot Mittåkläppen! Ett fantasktiskt fjäll som är format lite speciellt. Efter en vandring på ca 6 km dit så fikade vi och vandrade sedan mot toppen. Tillochmed Joels systerbarn var med i sina bärselar och var så duktiga och uthålliga.

Vandringen var ganska tuff och när vi kommit upp och ner och sedan tagit oss hem hade vi vunnit 17 km och var verkligen redo för både bastu och middag!





Både fredagen och lördagens vandring blev relativt vågräta; det var ganska dåligt väder, regningt och blåsigt, så det blev aldrig aktuellt att försöka bestiga någon topp.

Fredagen så åkte vi bil några mil och började vandringen över trädgränsen. Det var otroligt fint och hade det varit bättre väder hade vandringen blivit kanonbra. Vi tar den nästa år igen! Notera på bilderna att känslan av Sagan om ringen-Mordor är jättestor! Man skulle kunna ha spelat in hela filmen där!





På lördagen blev det en tur i karg björkskog och ängar med ris med många småsjöar och lunchpaus vid en gammal sameby. Det regnade så mycket så vi tog aldrig toppen men det var väldigt fint ändå. Denna tur blev 14 km och vi var väldigt nöjda ändå.


När vi åkte hem på söndagen stannade jag och Joel och svärföräldrarna i Fulufjällets Nationalpark för att titta på ett vattenfall. Helt otroligt vackert! Strålande sol och jättefina stigar ledde oss fram till ett stort vattenfall!

Så nu är vi tillbaka i vardagen och allt vad som hör till!


Hej alla!

Kul! Att det är så många som läser nu!

Som ni vet befinner jag mig i Karlstad inför fjällenresan som går av stapeln IMORGON! Tidigt åker vi och beräknar hinna en tur upp till Kari Knallen på onsdag eftermiddag!

Hoppas ni får en skön träningsvecka så kommer uppdateringar på måndag!!

KRAM!!

Morgonträning!

Idag är schemat ganska tight eftersom vi åker hem till Karlstad idag. Jag ska hinna med mycket innan klockan 2.

Därför blev det en löptur på morgonen. Jag gick ut med tankena tt jag inte skulle titta på klockan utan bara löpa på. Jag hade grym träningsvärk i armarna efter spinningen igår och kände mig lite ur form. När jag började springa var det dock jättelätt och då, som jag nämnt tidigare, släpper mycket av mina "psykiska" spänningar och jag kunde kämpa på utan att vara rädd för att bli trött och omotiverad.

Jag tog det väldigt lungt fram tills 4 km ungefär. Då drog jag på lite mer och den sista kilometern så gasade jag rejält. Blev faktiskt en bra tid så nu är jag nöjd, nyduschad och redo för frukost!

Distans: 7.78 km
Tid: 44:00 min
Medeltempo: 5:39 min/km
Medlepuls: 152
Kcal: 507

Ja, det var faktiskt en av de bästa tiderna på denna distans...Vad framåt det går nu!
07.28 träningsvärk!!


8.15 Svettigt med trött hund


HUnd 2 vill också vara med...


FRUKOST!



Payback-time!

Eftersom jag blev så sur på mitt misslyckade cykelpass gled jag in på gymmet och grabbade tag i en spinningcykel. Cyklade i 50 min med intervaller. Riktigt jobbigt och riktigt ROLIGT! Skönt att själv kunna bestämma hur jobbigt det ska vara. Jag blir väldigt peppad av det och ger ännu mer när jag känner att jag klarar det jag vill!

10 min uppvärmning
35 min intervaller: stå upp 30 sek sitta ner 60 sek.
5 min nedvarvning


Jag är helt slut men nöjd!

Nu väntar packning och tillverkande av den sista matlådan inför fjällen. Här kommer lite bilder som jag peppar mig med:



Det är helt sjukt att Sverige faktiskt ser ut såhär! Man skulle kunna tro att man är på Nya Zeeland eller något! Fantastiskt! Jag uppmanar alla som inte varit norr om Sälen under sommarhalvåret att faktiskt ta sig i kragen och upptäcka vårt land...innan man lägger massa pengar och förstör vår värld genom att flyga till andra länder.


J* cykel!

Hurtig som bara den satte jag mig på cykeln påväg till stallet. 10 km senare med 5 km kvar, så trillar hela trampgrejen av igen! Hur otur kan man ha?? Det var ju så att den tidigare trillade av men Joel lagade den. Jag har ju cyklat flera gånger efter det men just nu så verkade det passande för den att pajja igen. Så jag hade två val; 1) Gå 10 km hem eller 2) Gå 5 km till stallet och försöka laga den. En mutter hade dessutom trillat av. Ni kan ju tänka er hur jag känner för cykeln nu! Ytterligare ett pass som jag verkligen försökt motivera mig till och som slutar illa. Det är tråkigt när det blir såhär.. suck. Men det blev iaf 10 km cykling och 5 km promenad. Gick fort eftersom jag var så himla arg. Tur att jag har Joel, han ska försöka hitta nån mutter! Har ni några bra tips på hur jag kan motivera cyklingen?


Jag gick till stallet och när jag ridit insåg jag att den inte fanns någon mutter som passade i jängorna (eller stavas det med g) Jaja iaf så Joel kom och hämtade mig efter att allt var klart. Vilken dag!

Grillan var iallafall duktig och klarade av att ha mig på ryggen, även fast jag var lite irriterad---




Min lille gullehäst!



Okej allihopa, nu är det dags för packning: Här kommer listan



Det är mycket som ska med! Vi kommer försöka tänka fjällen-packning i några väskor och vanlig-packning i andra. Vi åker hem till Karlstad imorgon och sedan ska jag jobba hos pappa på tisdag. Sedan far vi till FUNÄSDALEN OCH RAMUNDBERGET på onsdag morgon. Vi kommer stanna till söndag så då blir det inget bloggande. Ni får vänta spännt på bilder med mera! Det finns många vandringsleder att välja mellan och jag skulle tippa på att vi går ca 2 mil varje dag. Men vi tar minst 2 fikapauser och 1 matpaus :D Det ska vara trevligt också!

Ni kan inte förstå vad mycket jag längtar efter detta, nu hoppas vi bara på fint väder (eller iallafall uppehåll)


Eftersom Joel fick åka och hämta mig så stannar han hemma och pluggar de sista timmarna. Eftersom vi bor i en tvåa är vi i samma rum och det ser ut som han pluggar på bra! Men bra plugg kräver kaffe!



Dagvilsen men visst är det söndag??

Dagarna känns jättekonstiga eftersom Joel pluggar hela helgen. Men jag tror det är söndag idag :D

Idag blev det ingen power walk utan ska snart cykla till stallet istället. Men en fråga bara: vilka vaknar till det här varje morgon?



Heheh! Idag är det packningdag! Mer om det sen!

Kram kram

Lördag fortsättning...

Joel och jag gick ut och sprang som jag lovat (nja inte riktigt) den braiga bloggen träningsglädje. Det kändes bra direkt och vi körde lite lungt ibörjan. Det skulle bli 10 km så vi tog grusvägar i naturreservatet. Det var mysigt och vi pratade rätt mycket under de första 5 km. Jag sprang då absolut inte på fullt ös utan tog det lungt. Efter vi vänt kände jag att jag kunde trycka på lite mer och vi la oss på 4:50 tempo. När vi hade 2 km kvar la vi på en rem och körde den sista biten mellan 4:10 - 3:50. Det var kul att det gick så bra! Särskilt eftersom jag varit ute och gått sammanlagt 21 km idag.

Distans: 10.07 km
Tid: 54:54 min
Medeltempo: 5:27 min/km
Medelpuls: 157
Kcal: 636

Det är det bästa jag haft på milen, ska dock sägads att jag inte sprungit den så ofta. Jag är helnöjd!

Tyvärr hade jag inte telefonen med så det blev inga bilder. Men ni kan ta mitt ord på att jag såg svettig och trött ut, men nöjd. När vi kom hem så åt vi middag och planerade morgondagen..vi ska ju packa och lite sådant. HIHI det betyder att det snart är fjällen!! Imorgon får ni se allt vi kommer packa. Här kommer dock en smygtitt på vilken överraskning som väntar till de övriga deltagarna:




Innan sovdags så tog vi en promenad med hundarna; Loka är på G




Loka och Stina är nu nybadade. Jag lovade ut bilder på när de var nybadade men de såg aldrig så ledsna ut som vi trodde. Loka blev gla när hon överlevde så stämningen var tämligen hög.

Nu är jag trött och kolla lite på Kvarteret Skatan på 2:an. Kul!

Hoppas ni haft en bra lördag!


Midnattsloppet i version Träningsglädje

Jag följer som redan nämnt Träningsglädje-Sara och Karintri-Karin bloggar och Sara har nu kommit på en smart ide. Istället för att lägga pengar på att tävla så mäter hon upp bana själv och springer samma dag, fast hemma.

Idag har hon sprungit Midnattsloppet i GBG som starta inatt (såklart) Hon peppar andra att göra det samma och nu så har jag bestämt mig. Så kl 17 går jag ut å kör 10k. Håll tummarna!



Lördagsmorgon med morgonträning

God morgon alla! Har precis morgonpromenerat 7,8 km. Fint väder och svalt ute efter gårdagens ösregn. Skönt. Jag brukar ju vanligtvis springa på lördagsmorgonen men idag ville Joel att vi skulle springa tillsammans ikväll så det blir en tur efter middagen ikväll. Trevligt!

Stina var som vanligt på topp inför promenaden



Idag fortsätter del 2 av  bakning inför fjällen :) Något ska man ju ta med sig! Sedan blir det faktiskt badning av  hundar och en sväng ner på stan med ärenden iför fjällen.

Efter löpningen ikväll ska vi laga matlådor som vi ska ha i fjällen för imorgon måste vi packa! Vi har gjort en sjukt lång lista på allt som ska med och totalt med hundgrejor så blir det 4 väskor. Tur att vi har takbox!
Jo, kära läsare, det är faktiskt så. Efter att vi blev ägare till två hundar var det dags att fundera på ur vi skulle få plats i bilen när vi är ute och far. Ofta när vi åker iväg så är vi borta ganska länge och det är mycket som ska med. Så Joel har gjort takboxen fin, lackat den i silver precis som bilen så att man  kan ha den lite året om.

Nu är det två hundar som är hungriga!

Fredag med ösregn!

Innan Joel slutade hann jag med en sväng med Stina. Det var väldigt varmt ute men ingen åska. Kom lite regn mot slutet.



Stina ser olycklig ut men hon är bara rastlös...


Sedan åkte vi till stallet, till en blöt Grizzly



Koncentrerade...




Nöjd Grizzly efter ridning


Nu har vi käkat och tittar lite på film. Men snart sover vi nog ;) Imorgon börjar vi packa för fjällen!!

Ha en bra kväll allihopa!

Saknar min Marina

Idag börjar min bästis skolan i Malmö... jag håller tummarna!


Godmorgon kära läsare!

Dagen inleddes med en lugn jogg istället för power walk. Var sugen på det så jag körde. Kommer dock inte svika mitt träningsschema för det! Det blev 7,8 km på 50 min så det var lugnt och skönt. Solen värmde tom i ryggen!

Joel tentar nu på morgonen, håll tummarna! Sedan pluggar han väl till 4-tiden. Sedan är det fredagskväll! Det blir kanske inte så mycket lyxmys över det hela men vi ska ta det lungt iaf!

Vi handlade ju igår (vilket annars brukar vara ett av vårt största nöje:) Det kanske låter patetiskt men det är trevligt att handla, planera inför veckan och helgen med mera! Det är faktiskt så att sedan vi flyttade till LInköping sommaren 2006 så har vi nog handlat kanske 2 eller 3 gånger själva. Annars handlar vi alltid tillsammans. Så är det.


Idag så tänkte jag städa lite inför helgen (vi åker ju hem på måndag) och så ska jag till stallet som vanligt.  De säger att det ska bli varmt här idag med men jag tvivlar, ingen högsommarvärme direkt! 

Ikväll har vi två val: Vi har bestämt att kolla på film och vi kan se 1) Catch me if you can eller 2) Prinsen och jag. Vi väljer mellan romantik eller typ äventyr/komedi. Om jag gissar rätt blir det nog DiCaprio eftersom det är mest fart i den. Men man vet aldrig.

Nu ska jag inte på nyhetskanalen och kolla in 200 meters loppet!


SEG cykling blev bättre med tiden

Jag sms:ade tillochmed till Joel: Måste jag cykla idag? Kan jag inte gå en timme istället?

Så omotiverad var jag. Men när jag hade klätt på mig träningskläderna släppte det och jag tänkte att det inte såg så blåsigt ut ändå... Det var blåsigt. Efter 4 km tänkte jag tillbaka på att jag bestämt att jag ska hitta tillbaka till motivationen istället för att pressa mig. Så jag vände vid 5km och då släppte såklart blåsten. Helt plötsligt (inte konstigt nog) så blev det lite roligare. Det är mycket mer motiverande att själv bestämma hur mycket man vill pressa sig! Nu kunde jag jobba lite stående för att jag ville det, inte för att det blåste motvind.

Så jag tog en extra sväng och var faktiskt ganska nöjd när jag kom hem. Bra pass.

Cykel

Distans:13,15 km
Tid: 38,16 min
Medeltempo: 2o,6 km/h
Medelpuls: 127
Kcal: 344

 


 Nu har vi ätit och jag har hemmagymmat
. Det var lite jobbigt idag, varmt och svettigt!



Loka var asjobbig och var ivägen hela tiden. SUck! Nu ska vi iväg till stallet och handla inför fjällen.

Kram

Nyttig mat- lika nyttig som du tror?

Sedan jag blev student har jag lärt mig att hålla i pengarna och välja mina inköp. Detta ofrivilliga sparande ledde efter en tid till att jag började baka eget bröd. Man blir förvånad över hur billigt och bra bröd man kan göra själv. När man läser på förpackningarna innehålla vissa bröd mycket konstiga saker. Vissa bröd möglar ju tom inte!

Vi har nu börjat göra mer egna saker för att spara in på det konstiga i maten.

*Gör egen glass; inte för att den blir så mycket nyttigare men för att den inte innehåller lika mycket konstiga tillsatser

*Kryddblandningar. De flesta köpeblandningar kan du göra själv, ex Taco-krydda

*Äppelmos. Det senaste som jag nu snart kickar igång med ikapp med att äpplena växer här utanför. Utan socker och andra konstiga tillsatser.

*Egna salladsdressingar; man har ju redan allt hemma så varför köpa?

Torsdag och powerwalk!

Idag tog Joel och jag lite sovmorgon, vi var lite slitna efter gårdagens kräftskiva. Fast jag drack inget, men Joel drack för mig :D Så vid halv 9 kom jag ut på power walk. Tog en annan svänga idag, runt Stångån. Skulle ner på stan med lite papper så jag sammanslog det.



Det blev 6,6 km så det var helt okej.


Igår så kompletterade jag löpningen med en promenad på 7,8 km innan kräftskivan. Den var förovrigt jättetrevlig med mycket roligt folk och goda räkor. Joel hade gjort en god creme fraish sås typ aoli så det var två mätta som gick hemmåt.

Innan vi gick så satt vi ute lite och kollade när Loketok sprang runt på gräsmattan



Idag blir det inte så många knop. Jag kolla på friidrotten nu och efter lunch blir det en liten cykelsväng. Sedan ska vi handla och åka till stallet. Vänta nu, är det 200 meter finalen ikväll? Isåfall måste vi se den.

Idag tänkte vi inhandla det som vi ska ha med i fjällen. Vi får se vad vi hittar på men det blir nog jättebra. Vi ser fram emot det så himla mycket!

Ha en fortsatt bra fm!

Löptur; 5,2 km

När jag kom hem från stan hade jag två val; 1) vänta tills det blev lunch och vänta ytterligare ca 2 timmar innan jag kunde springa. eller 2) vara hurtig och springa innan lunch, även om jag redan var hungrig.

Eftersom mina intentioner är att vara duktig så gav jag mig ut och sprang mitt snabbpass. Jag kände direkt att pressen på att komma runt 25 minuter tyngde ner mina löpsteg väsentligt. Men då var det bara att bita ihop. Visste att jag skulle blir jätte besviken på mig själv efter passet om jag gett upp redan vid första kilometern.

Så jag bet ihop och det gick lättare. När första långa nedförsbacken kom kunde jag ge mig själv lite pepp och tvinga fram ett leende. Väldigt krystat doCK :D Och efter 4 km så kände jag att jag faktiskt kunde klara min utsatta tid och tryckte därför på lite. Svettigt - jobbigt - men det var värt det! Nu är jag asnöjd!

Snabbpass

Distans: 5.2 km
Tid 25.22 min
Medeltempo: 4:55 min/km
Medelpuls 172 (hög, jag vet!)
Kcal 338


Hurtig innan


Toksvettig och trött efter!!!



Ikväll ska vi på kräftskiva till en av Joels klasskompisar och hans sambo. Ska bli jättetrevligt!

Hemkomst för Karlstad är nu också satt; vi anländer måndag em för middag på anneberg med mor och bror. Kanske får med lillebror ut på en löptur?? Han har ju blivit en riktig träningsgalning; iaf på gymmet!

Nu ska jag göra en omelett eller liknande!

Onsdag morgon med skön start

Har redan varit ute och power walkat, blev 5,2 km eftersom jag ska iväg på möte nu havl nio. Får ta igen det med en kvällspromenad! Idag fick jag ta en fleeceväst på mig, halv sju var det bara elva grader ute.. burr! Men man blir fort varm när man rör sig...som vanligt!

Hoppas ni får en skön morgon!

Trött på blåst!

Jag tänkte somsagt att jag skulle ta mig ut på en cykeltur idag. Jag startade vid kvart i tre och tänkte ta en tur på obestämd sträcka. Detta för att det varit så jobbigt att cykla de senaste gångerna. Jag blir lätt omotiverad när jag försöker tvinga mig till tider eller distanser som egentligen är lite för jobbiga.

Jag cyklade ut från stan och in på en landsväg. Jag var överraskad över hur lätt de första 3 km gick. Även den 4:e och 5:e var helt okej. Det blåste väldigt mycket från sidan men pga av det tänkte jag att jag skulle fortsätta. Men vid sjätte km så vände det. Jag kom in på en lång raksträcka (3 km) och jag hade sådan motvind att det var helt sjukt! Det var sådär tungt att man bara vill skrika!

Jag bet ihop och tillslut svängde vägen. Efter 12 km mötte jag Joel och därför blev det lugna sista km:trar hem.

Jag är iaf nöjd att jag tog mig ut, dock så blev det ytterligare ett cykelpass som krävde mycket psyke.

Distans: 14.24 km
Tid: 45:11 min
Medeltempo: 18,9 km/tim
Medelpuls 128
Kcal: 396

Egentligen inte ett så tokigt tempo men somsagt, dålig känsla. Har ni något tips för en nybörjarcyklist?


Efter maten blev det ett hemmgympass som vanligt. Det kändes okej fast jag märkte under benträningen att cyklingen tagit ordentligt. Utfallen blev ganska sega. Men nu är det avslutat och nu väntar kvällspromenad med hundarna.

Ha en fin kväll!!

Jäkla blåst!

Det viner om knutarna här men det är faktiskt 18 grader ute! Här kommer lite bilder från stallet:

Var faktiskt lite stel i benen när jag kutade omkring med Grizzly.. inget som inte lite cykling botar eller?



Nu ska jag äntligen avsluta mitt sorterande av papper! Ska bli så skönt!!


Marit: Ja! Ju mer chokladkakor dessto mer kompisar! Fick jag iaf lära mig när jag gick på lågstadiet :) Vi kommer ha så himla mysigt. SKa bli skönt att bara vara ute. Hoppas verkligen på bra väder. Ni kommer på onsdagkväll förstod jag det som?




Godmorgon!

Då har jag varit ute och powerwalkat, 7,8 km blev det idag igen. Kände att jag hade tid till det. Nu har jag precis intagit min grötfrukost och är mätt och go.


Vanliga outfiten som alltid. Nu ligger tempraturen på 14-16 grader varje morgon men huu snart blir det kyligare... suck.


Idag har jag pressat schema :) nej men jag har lite att göra iaf. Först nu måste jag se Bolt och ev. Emma Green. Sedan blir det stallet för lite ridning eller bomarbete. Har inte bestämt än. Hanna har för övrigt utökat hundskaran med en Briard-Maggie. Toksöt , bild kommer.

Efter stall blir det lunch och det sista av papperssorteringen. Sedan tänkte jag ta en lite cykeltur och möta Joel på väg hem från skolan.

Sedan blir det hemmagym efter middagen och tillsist Final med Mustafa. Fylld dag, det gillar vi!



Kväll och trött i benen

Dagen har avslutats i soffan efter en power walk på 7,8 km samt stall+ridning. Nu ska det bli jätteskönt att sova!

Imorgon ska jag och Joel köpa födelsedagspresent till vårt underbara lilla gudbarn Astrid. Vi ska fira henne uppe i fjällen, så det blir mysigt.


Joel och jag satt och jämförde våra löpresultat från augusti 2008. Visade sig att jag förbättrat min tid på 7,8 km stäckan från ca medel 52-54 min till nuvarande 44-45 min. Helt sjukt! Blev jätteglad när jag såg det!

Nu ska jag glädjas över detta och försöka sova. Har kommit in i en gå i sömnen period igen och inatt var jag uppe och letade efter Loka bakom fotäljen flera gånger... är så himla trött på morgonen när det är såhär. Hoppas jag sover inatt.

Kram på er alla!

Måndag och löpning

Uuu vad stolt jag är över mig själv! Gav mig ut och sprang tjugo över sju idag! Väldigt nöjd! Har kommit på att det är lite lättare att springa på morgonen. Inte lika mycket stress, ingen tidspress och dessutom känslan av att vara hurtig och pigg!

Just nu fokuserar jag på att hitta mer motivation till löpningen, vill inte att det ska gå så tungt. Det är inte kroppen utan huvudet som säger ifrån. Därför satsar jag inte på några tider eftersom det gör att jag blir stressad med mera.
Dock så fick jag en väldigt bra tid idag och dessutom en bra känsla. Nice!!

Distans: 8,10 km
Tid: 45,67 min
Tempo : 5.41 min/km
Medelpuls: 165
Kcal: 516




Idag så blir det inte så mycket nytt...håller fortfarande på att sortera papper medmera. Ska till stallet nu snart och sen blir det lite tvätt och dammsugning.


PUH!

Det var det sista av dagens träning och nu väntar en spännande kväll med friidrott!

Börjar faktiskt känna mig starkare och mer uthållig nu.. dock så segade benen lite efter cyklingen men det fick jag ta. Vill man bli fin...

Tips om rolig träningsblogg: Karintri skriver mycket om träning och om trithlon med mera. Blir astaggad när jag läser det!

Ha en mysig söndagkväll!

Cykeltur

Tog mig iallafall ut på en cykeltur...det var tokjobbigt eftersom det verkligen blåste motvind (åt vilket håll jag än cyklade) Kanske känns detta som en omöjlighet men om man bor i Östergötland kan allt hända!

Distans 16.28 km
Tid 48, 49 min
Medeltempo 19.9 km/h
Medelpuls 135
Kcal 472

Skönt nu såhär i efterhand. Dock har jag mitt hemmagympass kvar... men SEN är det myskväll med te och bra film!






Här kommer lite bilder från morgonenspromenad som jag missade att lägga in:




Loka ser ut som en blandning mellan mastiff och tax typ.... fotogenisk=not



Min jättebra walkningskor! Väldigt nöjd nu när de format sig.


Söndag och friidrott med Joel

Joel kör en halvdag i skolan idag. Han pyser dit efter lunch. Om jag tar mig i akt då ska jag kanske ta en cykeltur, vi får se. Har lite att fixa med hemma också. Igår hade vi några mysiga människor här på grillkväll. Det var jättekul att umgås lite med andra än Joel (missförstå mig rätt) :) Det blev lyckat och de sista gick vid elva. Då var det ett berg med disk som väntade men när det var gjort sov vi som små grisar!

Vi inledde morgonen med power 5,2 km för att vakna till. Till och med Joel tyckte det var okej. Vi måst eju öva oss på att gå... FUNÄSDALEN närmar sig!! Ska bli så himla kul! vI har nu börjat planera fika och lunch som vi ska ta med oss ut. Just nu lutar det åt:

Fika:
Mackor med stekt ägg
Kokt ägg mosat med majonäs
Ölkorv eller likande

Lunch:
Blodpudding med bacon o lök (MUMS!)
Chiliconcarne
Broccoli och baconröra

Vi får väl se hur vi expanderar listan. Om familjen Frödin har tur kommer det även med lite överraskningar från Carolina :)


Joel står och lagar mat nu. Det blir någon form av köttfärssås och pasta med hemmgjord pastasås. Det var skönt att slippa göra mat idag- lyx i soffan framför friidrott och MUSSE. NU startar han snart- håll tummarna!


Snart dags för grillkväll!

Nu är det snart dags för grillkväll och jag har gjort klart ganska mycket i köket. Ska koka lite potatis till Joel som jag tänkte steka upp sen. MMM... Annars ska vi grilla rådjur, klimatsmart vet ni! Vi blir nog ca 8 pers och jag hoppas det går bra för Joel på tentan så att han snart kommer hem!


Joel och jag fixade mat igår... kom lite fel.

Idag blev det tonfisksallad till lunch..MUMS!



HOPPAS NI FÅR EN BRA LÖRDAGSKVÄLL!


UUUU vad spännande

Hade totalt glömt att det är Friidrott hela dagen! Skönt att vila ögonen på! SNart är det BOLT!

SOL SOL SOL!

Härlig lördag med SOL! Inte jättevarm men ändå! Jag ställde klockan på 7 i sann svärfarsanda och gav mig ut på en löptur medan Joel tog sovmorgon. Tig faktiskt svängen ner mot Stångån och rundade den. Det var lite motionärer ute samt hundägare. Jätteskönt var det, hade en riktigt bra känsla. Förra gången jag sprang så var det TUNGT och nu tog ajg det bara lungt för att få en härlig upplevelse. GÖTT MOS!

Distans 10.16 km
Tid 1 h 34 sek
Tempo 5,58 min/km
Medelpuls 162
Kcal 637



Hur börjar er lördag?

Ikväll blir det grilla med kompisar, ska bli skitkul!

Dagen idag:

Idag kommer jag att pyssla hemma tills Joel kommer vid 3-halv 4. Tänkte byta lite gardiner och fixa lite i köket. Blir nog bra. Kanske tvätta någon matta. Om det inte är så att det faktiskt blir varmt på riktigt ute. Då måste jag nog sola lite! LYX!

Hoppas ni har en bra dag idag. Det kommer nog jag att ha, har ju träningsledigt idag. Ganska skönt!

Ikväll ska jag laga en grep med paprika och köttfärs! Det blir nog gott; återkommer med recept!


Morgon promenad och fredag!

07.10 var jag ute idag! Det är riktigt fint väder här i Linkan och det var motiverande att gå ut! Gick faktiskt 7,8 km idag! Nöjd!
SÅ himla skönt!



Stina tyckte det var skööönt


 Och jag med!


Glömde en sak!

SARA och träningsglädje.se har börjat med  en ny omgång av

På 18 veckor ska hon och några till försöka gå ner 10 kg genom träning och utmaningar inom kost med mera! Roligt initiativ och även om jag inte ska gå ner 10 kg kan jag alltid bli peppad av deras kämparglöd!!






Torsdag och cykeltur

Idag var det strålande sol när jag vakande med Joel vid 7-tiden. Jag var faktiskt duktig och tog tillfället i akt och gick ut med Stina. Skönt att ha det gjort tidigt på morgonen.

Gillar verkligen det här med att kickstarta på morgonen. Känns bra, både i kroppen och samvetsmässigt! Då vet man att om hela dagen kör ihop sig så har man faktiskt rört lite på sig iaf! Jag tar alltid 5,2 :an eftersom den går mycket i skogen. Ett annat plus är också att man njuter mycket mer av sin frukost!



Efter frukosten bestämde jag mig snabbt för att cykla till stallet. Det var relativt lungt ute på slätten och det blåste inte överdrivet jobbigt. Jag försökte hålla ett bra tempo och låg på  23 km/h i medel!

När jag kom till sista uppförsbacken innan stallet (dit jag cyklar) så märker jag att det känns ostadigt. Plötsligt trillar hela trampmojjängen av. Alltså allt från trampa och fäste och allt. SUCK. Jag fick inte dit den, fanns liksom inget att skruva på. Som tur var var stallchef hemma och skulle till stan så jag fick åka med henne. SKönt! Hade varit lite väl att power walka 15 km...

Cykling

Distans: 15 km
Tid: 40,39 min
Medel: 23 km/h
Kcal: 386





Innan vi skulle åka ville jag såklart rida. Det gick jättebra eftersom jag fick lite tips av Hanna innan jag började. Gäller att fokusera på vissa saker under ett pass. Man kan inte hålla på med allt, vilket är mitt stora problem.


Kort på min GRIZZLY  från sadeln. Det gick iallfall bra och han var riktigt avslappnad när vi var klara. GÖTT.


Idag ska jag städa igen; jag vet att jag städade igår men det blir att dammsuga igen. När vi kom in från hundgårdspromenaden igår (då det öste ner regn) så var hundarna grusiga och hur man än försöker får man aldrig bort allt. Det torkar och rasar på golv och mattor. Om jag ska hemmaträna mitt gymprogram sen (på golvet) så måste det dammsugas!



Loka o Joel i ösregn


2 blöta hundar fokuserar på godis.

Ha det bra!




Onsdag forts...

5 km på 25.06 min! Det är bra för mig, jag är jättenöjd och ganska trött i kroppen. Dock var det nog kämpigast med mitt psyke. Jag får alltid kämpa för att orka. Så därför är det extra gött att klara det!!

Här kommer ett urklipp från Garmin forerunner 305 (min pulsklocka)

Tid: 25.06 min
Sträcka: 5,02 km
Bästa takt: 02.51 min/km
Kcal: 325

Ungefär såhär såg jag ut :)

Onsdag redan!!

Igår var vi på bio och såg the Ugly truth; den var tokrolig och lite romantiskt. Både jag och Joel tyckte den var bra och värd att vara uppe till halv tolv för!


Idag är det dags för ett löppass i snabbregi. Jag hoppas få en bra tid men vädret är inte det roligaste. Regn och blåst, suck!
Idag få nog Grillan ledigt och imorn hoppas jag att jag ska cykla dit. Flyttade passet från igår eftersom det var så himla dåligt väder. Man behöver ju inte ta kål på motivationen riktigt än. Hur motiverar ni er?

Efter lunch måste jag till universitetet och kopiera några papper, ska även hälsa på Joel och hans kompisar. Hoppas det har slutat regna tills dess! Riktigt så här mycket regnar det inte, men nära!




Bild från semester i Karlstad

Svettigt värre!

Då var jag klar med dagens träningspass! Svettigt värre!! Nu väntar jag bara på Joel så vi kan power walka med hundarna ;)

Regn och ursch!

Jo, nu har regnet kommit till LInköping. Efter gårdagens stora åkssmällar har nu kylan lagt sig och det är bara 15 grader ute. Men Joel och jag gick upp ändå. Tjugo över sju var Stina o jag ute och power walkade. Känns skönt att jag fått in rythmen igen!

Igår var Joel o jag ute o sprang sent, runt åtta. Det var TUNGT TUNGT TUNGT! Det var kvaft, regningt och mörkt. Men vi tog oss runt 7.8 på 45 minuter. Kändes bra när det var gjort. Det var en sån där dag som det kändes som man var den mest otränade löparen i spåret. Tur att vi inte mötte så många andra motionärer. Min skor har börjat forma sig efter mig och de börjar kännas bättre. Hade lite skavsår i början men det beror nog också på mina hårda fötter.

Imorgon ska jag springa 5,2 i snabbare takt. Hoppas jag kan ligga runt 25 minuter. Jag har vår superklocka Garmin att kontrollera tiden med. Förmodligen något av Joels o mitt bästa inköp! Förutom Loketok förstås. 



Idag blir det hemmagym och ytterligare power walk som träning. Det blir efter maten tror jag. För ni vet; vältränad på bara 25 minuter ;)


Jag har redan varit i stallet idag och ridit i regnet. Grillan var nöjd efteråt av två anledningar. 1) för att han var färdigtränad och 2) för att han fick det här av Hanna super-Goding:




Det är ett supercoolt fleecetäcke med dödskallar på :)
HIHI :) Grillan blev så nöjd. Tills det började klia. Då ville han ut och äta gräs istället.



NU nöjd häst igen!




Ikväll ska äntligen bio-kvällen bli av!! Det ska bli så mysigt.  Hoppas ni får en bra dag!

MIddagstips!

Här kommer ett middagstips!



Kycklinggryta med grönsaker och oliver

2 Pers

* En stor kycklingfilè
* 2 stora rödlökar
* ca 2 dl fryst spenat
* En skvätt mjölk
* Broccoli och ärtor
* Oliver
Stek kyckling och lök
Blanda i den tinade spenaten
Späd med lite mjölk och krydda efter smak. Jag använde en kryddmix med smak av grön paprika, het!

Ta en ugnsform och fyllbotten med broccoli och ärtor, salta.
Lägg kycklingblandningen ovanpå och fyll på med lite mjölk runt kanterna.
Släng på lite oliver.

Ha den i ugen på 170 grader i ca 15-20 min

Servera med en klick tuskisk yoghurt; gärna smaksatt med chilisås!


07.20 Power walk

Godmorgon! Ny vecka = bra start!




Hörde något så himla bra på Nyhetsmorgon just!! Fredrik Steen är där och pratar hundar och efter det började de i soffan resonera om hundar. Det var ett inslag om hur man skulle få barn ut i naturen med mera. Då säger den ena av  skaparna av detta projekt att man borde behandla sina barn som man gör med sina hundar: Vi tar minst en timmes promenad med våra hundar, ute i naturen. Gör vi det med våra barn?  Jag kunde inte hålla med mer!!

Nu ska jag åka till stallet innan det blir sämre väder, för här är det tjockt med moln. Suck.



Nu är helgen snart slut....

Då var helgen snart slut men vi har hunnit med mycket idag! Cykelturen vart 34 km och vi badade som lovat vid Bergsslussar. Det var jättefint och väldigt svalkande! Här kommer en bild med de cyklande fantasterna:



Mysigt med sol....Tycker alla som inte ser våra ryggar... :) Aningens röda. Första badet idag dock! Himla nöjd! Snart är ju faktiskt sommaren över!

Imorgon är det strikt matintag som gäller! Helgen har inte varit så jätteonyttig men vi har ätit mycket och ofta! Idag blev det tillcohmed fika eftersom pappa o Berit kom på besök. Ojojoj! Som tur var kan jag räkna med Joel som förbarmade sig över vetelängden som var kvar, annars hade jag nog ätit av den imorgon...

För att göra upp med spökena som kom efter att vi hade fikat så tog jag mig i kragen och körde träningsdvd:n och följde upp det med en power walk på 4,5 km. Det var skönt, bra jobbat!

Så imorgon är det vecka igen..känns skönt!

Hoppas ni haft en bra helg!

Söndagsmorgon!!

Joel och jag har varit ute med hundarna och nu bär det av till Bergsslussar på cykel för ett dopp! Ska bli görmysigt att cykla lite längre och med någon! Tråkigt att cykla själv! Hur är er söndag??



En helg med många oförväntade händelser

Helgen skulle, som ni som läser redan vet, börja med en campingtur. Detta blev det dock ändring på under många olika omständigheter och fredagen slutade ungefär såhär; Stina-hunden anfaller en huggorm som med nöd och näppe överlever. Vi ser inget bett och vi blir ombedda av veterinär att hålla henne under uppsikt hemma och höra av oss om hon svullnar upp. Vi åker därför hem och spenderar fredagskvällen med att stirra på vår hund. Hon svullnar inte upp. Tur.

Efter denna chockartade fredag kände vi direkt att lördagen skulle spenaderas lungt. Vi tog en långfrukost och solade lite i trädgården. Sedan gick vi ut och sprang. Det blev inte så långt som jag hade velat; det var väldigt varmt och vi valde att ta 7,8 km rundan. Vi sprang på 43.30 min och jag var nöjd. Bättre än i onsdags!

Vi åt lunch och for sedan iväg och slängde lite skräp och ägnade sedan llite tid åt power walking och
 blåbärsplockning
. Vilken kombination va ;) MUMS! Dessa har vi just ätit och känner oss fyllda med antidoxianter (eller hur det nu stavas:) ) När det var som varmast när vi sprang tänke jag på hur kämpit det är att springa på vintern, med jacka och sånt. Här kommer en bild från november. Kommer ihåg vilken ångest jag hade...ville hellre sitta inne och mysa med Loka





Just nu tittar vi på The Pianist på 3:an. Den är lite för otäck för min smak och därför väljer jag att blogga lite samtidigt som Joel uppdaterar mig samt översätter. Texten är borta och halva filmen är på tyska. Suck. Varför läste jag franska?

Imorgon tänkte vi cykla en tur och kanske bada. Det är så fint väder. Dock finns det inte så många bra badställen för hundarna. Lite synd. Ack om man hade varit i Värmland!


Natti natti

Nu är det slut på vecka, det är dags för fredagsmys!!

Lika fint väder idag! Hoppas ni andra också har så fint väder! Båda hundarna ligger i solen och myser (inomhus alltså). Att ligga ute nu blir lite för varmt för dem. Stina och jag har varit ute och power walkat och fått lite sol på oss ändå.

Igår så var vi och handlade och sedan bakade jag kakorna och här kommer bilder som jag utlovat:



Det blev en vanlig sockerkaka och min kladdkaka med blockchoklad. MUMS! Dock måste ni lyssna på det här: Jag åt ingenting varken av smet eller kaka! Det är så himla duktigt gjort av mig. Tänkte tillbaka, det hade jag aldrig klarat för några år sedan! Iallafall; dessa kakor bjöd jag på när jag var hos Joels släkt förra gången. Skillnaden var att jag hade blåbär i sockerkakan. Den fick högsta betyg av lillkusinen Alice och det är bra betyg det ;)



Nu ska jag förbereda för min träningsledigadag! Jag ska börja packa för campingturen för Joel slutar redan klockan 14 på fredagar. Vi har dock ändrat destination, det blir istället Kinda Kanal närmare bestämt Hovetorpsslussarna. Det ska bli jättekul att hitta på något bara Joel och jag och hundarna! Så nu är det bäst jag sätter igång och packar! Klockan är ju snart tolv!!

Sovmorgon och biobiljetter

Idag tog jag och hundarna en sovmorgon till 10. Det var skönt med tanke på hur mycket jag drömmer just nu. Är det inte om att hundarna har rymmt så är det om kryp eller likande i sängen. Suck. Men imorse var jag utvilad och efter att jag rastat Loka tog Stina och jag vår vanliga morgonwalk. Jag var tokhungrig imorse och låg på i svängarna för att komma hem till frukost :)

Efter det satt jag och sorterade lite papper samt solade lite. Dock inte min grej, alldeles för varmt, trivs bättre att röra mig än att ligga och steka.

Sedan så gjorde jag en rolig grej, jag är medlem i Bioklubben och genom det får man gratis biljetter ibland. Dessa ska man hämta ut en speciell dag, just denna. När jag kom ner till SF var det väldigt mycket folk men jag chansade och jag fick faktiskt 2 biljetter! Så nästa vecka ska vi gå på The Ugly truth.

Snart ska jag gymma; jag kör massa hemmaövningar just nu när plånboken är lite tom. Får köpa gymkort när det klarnar lite. Medan jag väntar på bättre tider kör jag ett hemmapass samt lite andra övningar. Och tror det eller ej men jag är nöjd! Har inte järrehöga krav men så länge träningsvärk kommer och jag är trött efter passet är jag nöjd!




PÅ bara 25 minuter!! Tjoohoo:) Jag vet, det låter som ett bra lockbete men döm mig ej! Snart brottar jag ner er med nya succe träningen :)

När Joel kommer hem ska vi handla och åka till stallet. Sedan ska jag baka för imorn är Joels sista dag. Då måste man ha med sig något gott :) Har ni tur så kanske jag uppdaterar en smaskig bild här!

Ha det bra tills dess!

Varm dag!!

Idag har det varit riktig sommarvärme! Joel gick som vanligt vid kvart i sju och eftersom Grizzly the horse skulle får vila idag tänkte jag ta en sovmorgon. Men det kunde jag ju bara glömma. Med jämna mellanrum kom Loka in och började metodiskt gå runt sängen för att komma så nära mig som möjligt. Det tåls att säga att vår säng inte är så stor så det dröjde inte länge för än hon började slicka på mina fötter. Jag sa åt henne fyra gånger och sedan orkade jag inte mer.

Så vid halv nio hade jag rastat Loka och stängt in henne för daglig ensamhetsträning. Dags för min och Stinas power walk. Det var redan varmt och gôr gôtt!! Det blev 5.2 km och sedan njöt jag av god frukost.

Vi har även suttit ute i solen idag, jag och hundarna. De blev jätteslöa av det och när vi kom in för lunch så kraschade båda i sina korgar.

Eftersom jag visste att det var tokvarmt ute var det lite segt när jag väl skulle ut och springa; men jag tog mig ut! Inte nog med det, jag lyckades övertyga mig själv om att ta det långa rundan (7,8). Avklarade den på 44 min så jag var nöjd. Dock är jag helt slut nu för Joel och jag tog en promenad med båda hundarna, jätte mys nu när man kan vara alla fyra och slippa lämna Loketok hemma.

Nu har Joel sprungit ut på sin tur och jag slappar i soffan. Nu har vi bestämt vad vi ska göra i helgen; att basera sina helgavktiviteter på att de ska vara så upplevelserika men även gratis är faktiskt inte så svårt som det verkar. Vi kör på det gamla kortet CAMPING igen :) Senast vi var iväg var förra året och då var vi på Omberg. DEt var jättemysigt och vi hade kanon väder:






Iår så ska vi inte lika långt bort; vi ska till Roxen som ligger ett stenkast härifrån. Joel har suttit på Lantmäteriets hermsida och på eniro för att hitta en bra plats. Han går in för det här min lillepöjk. Han är uppfostrad väl! Så vi åker dit på fredag och hoppas att det blir lika kanonväder som de lovar!

Men först är det torsdag, suck! Tiden går långsamt men jag har att göra ändå.

Kram på er alla

Cykeltur

Snart ska jag ut på en cykeltur, tänkte cykla till stallet. Lagom sträcka, 3 mil totalt. Är faktiskt någorlunda väder här och då måste man ju passa på. Hundarna får sova hemma så länge. Får hitta på något kul med dom senare när JOel kommer hem... Hoppas min racercykel vill idag, tror det är lite dåligt med luft...


Sommarvärme (?) och storstädning

Nu när sommaren är slut är vi tillbaka i Linköping. Känns ganska okej faktiskt. Tillbaka till verkligheten med vanliga rutiner.

Joel jobbar idag och själv har jag påbörjat storstädning! Vi rotade och sorterade igår och nu är det bara uppsamlingen som gäller. Ska bli skönt när det är gjort!

Var ute och sprang i morse, kändes lite segt men det berodde nog på att det var både varmt och tidigt. Man är ovan denna otroliga sommarvärme :) 20 grader och moln, härligt :) Det fick bli 5.5 km idag, i lite snabbare takt. Joel och jag måste börja power walka för att förbreda oss för fjällen Här är en bild från förra året. Jag och stinavovven är på en topp som jag tyvärr glömt namnet på..



Det ska bli så otroligt roligt! I år följer ju Loketok med också. Hon kommer att ha jätteroligt tror vi!

Dock så trivdes hon bra på semstern på kusten med, särskilt på klipporna :)





Sedan var jag ute hos Grill också. Han var pigg och nööjd. Har ätit gräs i fyra veckor nu så han vill verkligen få lite uppmärksamhet.


Nu ska jag fortsätta städa och sedan blir det till att laga mat.

RSS 2.0